Диспетчерська служба (цілодобово) (04597) 62-8-28

      Абонентський відділ (04597) 62-8-33, (067) 219-84-80

НОВИНИ

Захід «Вода в Ірпені: стан і перспективи»

КП «Ірпіньводоканал» планує майбутнє будівництво двох станцій водопідготовки, на яких будуть очищати воду від заліза.

Також відкриття п’яти нових свердловин, які загалом додадуть понад 13 тисяч кубометрів води на добу для Ірпеня. Вартість такого будівництва становить близько 2,5 млн. грн. Частково кошти виділено з міського бюджету, решта – від забудовників. Варто зазначити, що на сьогодні водні запаси Ірпеня становлять 15 тис. кубометрів води на добу. Використовується ж в середньому 8,5 тис. Тобто запаси є і води вистачає. До того ж, зараз водоканал запросив до співпраці Геологічну українську компанію, яка уже почала проводити заміри і до серпня-вересня повинна перезатвердити водні запаси комунального підприємства.

Ще більш масштабним проектом запланованим КП «Ірпіньводоканал» на 2016 рік є реконструкція центрального колектора, яким усі стоки з Ірпеня, Бучі, Гостомеля та Ворзеля рухаються до Києва. Деякі ділянки колектора перебувають в абсолютно аварійному стані і за попередніми підрахунками на такий ремонт потрібно близько 13,5 млн. грн. Надійти вони мають з обласного бюджету.

В КП «Ірпіньводоканал» на відміну від хлорованої київської води, підземна вода дуже хороша. Вона абсолютно відповідає всім нормам. Є відповідні висновки санепідемстанції.

Тимчасове забруднення, виникає через кілька причин. Основна – застарілий, вражений корозією та відкладами заліза, водогін, деяким ділянкам якого вже 40 років. Поки вода іде рівномірно, то проблем не виникає, але як тільки змінюється тиск, відбувається врізка чи вимкнення, а потім різкий запуск системи, брудні частинки змиваються з труб. Водоканал активно міняє такі ділянки – під дорогами, які капітально ремонтує місто зараз, водогін оновлюється повністю. Найчастіше проблеми з брудною водою виникають у тупикових лініях, тому їх зараз намагаються закільцювати.

Диспетчеризація свердловин, дає можливість дистанційно керувати об’єктами, бачити в якому стані знаходяться свердловини, вчасно помічати поломки на відстані і, відповідно, швидше реагувати.

Також, в планах водоканалу на 2016 рік і запуск нових свердловин, і ремонт головного коллектора, і  заміна чималих ділянок водопроводу.

«Якщо ж з Вашого крану потекла брудна вода, слід одразу телефонувати диспетчеру за телефоном (04597) 62-9-46, або безпосередньо до керівника підприємства».