Диспетчерська служба (цілодобово) (04597) 62-8-28

      Абонентський відділ (04597) 62-8-33, (067) 219-84-80

НОВИНИ

Фахівцями Лабораторного центру КП «ІРПІНЬВОДОКАНАЛ» було проведено екскурсію для студентів ІІ-го та ІІІ-го курсу Університету ДФС України.

Сьогодні, фахівці Лабораторного центру КП «ІРПІНЬВОДОКАНАЛ» провели екскурсію для студентів ІІ-го та ІІІ-го курсу Університету ДФС України. Захід був організований з метою наочного ознайомлення студентів з роботою лабораторії підприємства.

Працівники лабораторії ознайомили гостей з приладами та допоміжним обладнанням, реактивами, лабораторним посудом, які необхідні для щоденної роботи. Студенти спостерігати за відбором проб та проведенням досліджень. Для зрівняльного аналізу були відібрані проби до станції очистки та знезалізнення і після. Так студенти мали змогу спостерігати за різницею показників. Загалом кожна з відібраних проб була перевірена на 8 показників, таких як : залізо, загально жорсткість, марганець, рН , лужність, амонію, запах, та за чотирма мікробіологічними.

Нагадаємо, що на початку 2019 року, в Ірпені на вулиці Полтавській почала роботу станція знезалізнення та очищення води, а потім при станції запрацював і власний лабораторний центр, який контролює якість води в регіоні. Тут щодня проводять аналіз води до очищення і після.

До Лабораторного центру КП «ІРПІНЬВОДОКАНАЛ» входить хіміко-бактеріологічна лабораторія питної води.

Ми розпочали  роботу з досліджень якості питної води відповідно до вимог  ДСанПіН 2.2.4-171-10 „ Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною”.

Достатня технічна оснащеність Лабораторії дозволяє кваліфіковано проводити комплексну оцінку якості питної води на хімічну нешкідливість та фізіологічну повноцінність на рівні європейських і світових стандартів.

Відбирається вода на всіх станціях знезалізнювання та очищення води, а також в мережах перед подачею до споживача згідно технологічного регламенту.

- На сьогодні контроль якості води проводиться за 20 показниками. За цим пильно стежать у лабораторії Ірпіньводоканалу.

Під час екскурсії студенти побачили, що центральна лабораторія забезпечена сучасним обладнанням, приладами, реактивами, посудом, які необхідні для щоденної роботи.

Наша принципова позиція та завдання чиста питна вода. Комунальне підприємство «Ірпіньводоканал» взяло участь у напрацюванні заходів та рекомендацій з реалізації завдань, спрямованих на забезпечення споживачів якісною питною водою, і докладе максимум зусиль для їх практичної реалізації.